Владимир Михайлов и Бойка Мицанска грабнаха наградите в ПроГолфРанкинга за месец април

Владимир Михайлов и Бойка Мицанска грабнаха наградите в ПроГолфРанкинга за месец април

Запаленият голфър-ветеран от Благоевград Владимир Михайлов спечели месечния трофей в дивизия „А“ на Про Голф Ранкинг класацията за голфъри-аматьори в България. Играчът от отбора на Пирин Голф & Кънтри Клуб събра най-много точки (51) от играните турнири през месец април, с което заслужи безплатно пътуване с БМВ от М Кар София за 2 безплатни игри на Трейшън Клифс Голф Ризорт.

В дивизия „Б“, друг член на същия клуб - Бойка Мицанска, реализира най-много точки (30) пред конкурентите си и заслужи безплатната игра на Лайтхаус Голф & Спа Ризорт, пътувайки до класния морски курорт зад волана на БМВ-то от М Кар София.

След обновяването на ПроГолфРанкинга в края на април, водач в дивизия „А“ убедително продължава да бъде състезателят на Про Голф Спортен Клуб, Радослав Рашев, с ранкинг коефициент 19,40. Втори и трети след него с равен резултат от 15,89 са съответно Стефан Кралчев и Александър Евтимов. Трябва да се отбележи също и 7-ото място на може би най-добрия голф-аматьор на Румъния в момента - Николае Ковач (11,14). 

В дивизия „Б“ начело на ПроГолфРанкинга виждаме, може би най-запаления голфър в България напоследък - Момчил Шишков. Преднината му на челото е значителна (17,29), но преследвачите му Илия Кирчев (13,57) и Тодор Байчев (13,00) може скоро да се възползват от неговото стремглаво преминаване в дивизия „А“. И тук виждаме един голф-ентусиаст от северната ни съседка - Адолф Баклеа, който с 6-ото се място, води силната крайморска група към челото на таблицата.

През месец май турнирите, които влизат в калкулацията на ПроГолфРанкинга са:
- „Св. Георги“ на Трейшън Клифс и на Лайтхаус Голф и Спа Ризорт
- Девин Оупън, Катаржина Истейт Гранд Ам, Пирин Голф Джуълс (двудневен) на Пирин Голф и Кънтри Клуб
- Домейн Бояр на Правец Голф Клуб
- „Аз Обичам Корея“ на Света София Голф Клуб

През месец юни предстоят:
- Григоров Рейсинг на Пирин Голф &  Кънтри Клуб
- Рено Нисан на Света София Голф Клуб
- Калауей Шампионата на Правец Голф Клуб
- Кейп Калиакра (многодневен) на крайморските ни игрища

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти