Турнирът Елида Турс Охрид и България Холидейз Голф Къп се проведе за 7-ма поредна година в Пирин Голф и Кънтри Клуб

Турнирът Елида Турс Охрид и България Холидейз Голф Къп се проведе за 7-ма поредна година в Пирин Голф и Кънтри Клуб
Пирин Голф и Кънтри Клуб, за седма поредна година стана домакин на серията голф турнири организирани със специалното съдействие на тур операторите Елида Турс Охрид и България Холидейз. Турнирър Елида Турс и България Холидейз Голф Къп е един от най-старите турнири, който традиционно се провежда на игрището, разположено в подножието на Пирин планина.
Въпреки прогнозите за дъжд, слънцето  и този уикенд не спря  да радва участниците почти през целия ден. Рекорден брой  участници за турнира, близо 60, решени да спечелят наградите на Елида Турс Охрид и България Холидейз, се съревноваваха на шампионското игрище, проектирано от Иън Уузнам.
Двата тур оператора бяха приготвили стрхотни награди за най-добрите голфъри. Победителите в двете дивизии спечелиха уикенд за двама с дестинация по избор - Охрид, Скопие или Пирин Голф Хотел и СПА, за второ място – ВИП СПА пакет за двама в Пирин Голф Хотел и СПА, a за трето място вечеря за двама в рестораните на Пирин Голф Хотел и СПА. Наградните ваучери, заедно със специално изработени купи, бяха връчени от Елида Битрак, собственик на македонската туристическа агенция Елида Турс Охрид, която благодари на голф клуба за добрата организация и поздрави всички учстници за добрите резултати от играта. Елида Битрак, от страна на Елида Турс и Катя Каназирева, от страна на България Холидейз, не скриха радостта си от нарастващия интерес към турнира, със всяка изминала година.
Отделно от генералното класиране, Елида Турс и България Холидейз, бяха подготвили специална купа, за членовете на новооткрития Голф Клуб „Охрид”, която им бе връчена по случай първото официално участие на членовете на клуба в голф турнир. Те пък от своя страна решиха да се отблагодарят, като осигуриха на победителите в турнира курс по ветроходство и топло посрещане в Охрид.
Победител в дивизия А, с неоспорим резултат от 69 нетни удара, стана Уорън Смит , който ще има възможността да се наслади на уикенд за двама в Охрид, Скопие или Пирин Голф Хотел и Спа. Втори в класирането се нареди Момчил Шишков, с 71 нетни удара, последван от Александър Евтимов, само с удар повече(72). Вторият и третия в класирането, ще имат въсможността да се насладят съответно на ВИП спа пакет за двама в Пирин Голф Хотел и СПА и вечеря за двама, отново в голф комплекса.
В дивизия Б, първото място зае Бойка Мицанска, със страхотен резултат от  41 нетни стейбълфорд точки. Второто място бе спечелено от Красимир Мартинов, с резултат от 39 нетни стейбълфорд точки, а трети, само с точка по-малко(38) остана Тодор Костов.

Специалната награда за Най-дълъг удар спечели Младен Шишков, а наградата за Най-близо до флага, само на 102 см от пин позицията, спечели 13-годишният Георги Кръстев. Те спечелиха трофей и ваучери за спа центъра на петзвездния Пирин Голф Хотел и СПА, осигурени от Елида Турс и България Холидейз.

След церемонията по награждаване на победителите, участниците и техни гости, имаха възможност да се насладят на хубави македонски вина и коктейл в приятна, и приятелска обстановка.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти