Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16)

Българските гимнастички пътуват утре за Европейското

Българските гимнастички пътуват утре за Европейското
Около 240 гимнастички (130 жени и 110 девойки) от 40 държави ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика. Надпреварата ще се състои от 1 до 3 юни в испанския град Гуадалахара. Българският отбор ще отпътува за Испания утре. Водач на делегацията ще бъде президентът на българската федерация Илиана Раева.
Старши-треньорът на ансамбъла Весела Димитрова определи състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, тъй като Теодора Александрова продължава да се възстановява от травма на ходилото.
Генералният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова реши на шампионата да участват Катрин Тасева и Невяна Владинова. При девойките старши-треньорът Силвия Стойнева избра три грации, които трябва да изиграят осем съчетания. Татяна Воложанина ще представи всичките си четири композиции, Анна Келман ще играе обръч и бухалки, а Елизабет Йовчева - на топка и лента. При девойките има отборно класиране и финали на отделните уреди, при ансамблите - многобой и финали, а при жените само многобой.
По програма в петък състезанието е от 11.30 до 21.00 часа. От 19.00 часа е церемонията по официалното откриване. Преди това девойките ще играят за отборното класиране с обръч и топка, а от 19.30 часа започват ансамблите жени с пет обръча. В събота състезанията са от 10.00 до 19.30 часа - девойки отборно с бухалки и лента и ансамбли с три топки и 2 въжета. В неделя финалите при девойките са от 11.00 до 13.10 часа, от 13.30 до 15.00 часа са финалите при ансамблите, а от 16.00 до 20.10 е надпреварата за индивидуалния многобой при жените. След това до 21.00 часа е церемонията по награждаването и закриването на шампионата.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти