Вижте машината на Себастиен Льоб за рали Дакар 2019

Вижте машината на Себастиен Льоб за рали Дакар 2019

Себастиен Льоб пътува до Холандия, за да представи машината си, с която ще продължи да търси победа на рали Дакар - Peugeot 3008 DKR. След като френският конструктор прекрати заводската си програма в най-трудното състезание за човек и машина, Льоб си мислеше, че приключи с Дакар, но преди дни обяви, че ще потърси бленуваната победа отново.

Льоб ще стартира с частния отбор PH Sport и спонсорство от Red Bull. Ако французинът спечели, ще бъде първият победител с частен тим от 2000 г. насам. Френската рали легенда разкри мотивацията си зад влизането си в рали Дакар с частен автомобил.

"След като се прибрах от американския кръг на Световния раликрос шампионат, не можех да спя заради часовата разлика. Тогава, докато сърфирах в интернет, попаднах на видео как Mini се подготвят за Дакар и си казах, че би било готино да се изправя срещу тях. По онова време нямах представа, че Peugeot напускат Световния раликрос и мислех, че имам състезателно място за 2019-а. Да бъда аутсайдер не се е случвало често в моята кариера. Това ме мотивира", сподели Льоб.

С Mini ще стартират всичките доскорошни съотборници на Льоб в Peugeot – Стефан Петерханзел, Сирил Депре и Карлос Сайнц.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти