Карлос Сайнц не е уверен в бъгито на Mini за рали Дакар

Карлос Сайнц не е уверен в бъгито на Mini за рали Дакар

Миналогодишният победител на рали Дакар Карлос Сайнц изпитва притеснения за надеждността на бъгито на Mini, с което ще кара в рали маратона тази година. След оттеглянето на Peugeot от най-трудното състезание за човек и машина, Сайнц избра да защити титлата си с Mini, които обаче завършиха работата си по новата машина малко преди старта на Дакар 2019.

Сайнц сподели, че развитието на автомобила спрямо юни, когато е провел първия си тест, досега е огромно.

"Бих казал, че имаме шанс. От първия ни тест през юни в Мароко досега еволюцията на колата е огромна. Трябва да имаме едно наум обаче тъй като тя е нова за рали средата и не притежава годините на развитие на Toyota. Това, което ме притеснява, е надеждността. И това е така не защото работата по машината е била малко, а защото тестовете не бяха достатъчно", сподели Сайнц.

Въпреки че тазгодишното издание ще е с пет дни по-късо от миналогодишното и че ще се проведе само в една страна – Перу – Сайнц очаква то да бъде също толкова напрегнато, колкото и в предишните издания.

"Очаквам напрегнат и сложен Дакар. Ще има много дюни. Един 300-километров етап ще ни отнеме около пет часа. Стресът ще е много, а възможностите за грешки – големи. До последния километър никой няма да може да си отдъхне. Ако имаш 20-инутна преднина в последния ден, не е сигурно, че ще успееш да финишираш първи", допълни Сайнц.

В отбора на X-raid Mini съотборници на Сайнц отново ще бъдат Сирил Депре и Стефан Петерханзел.

Снимка: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти