Себастиен Льоб се завръща във WRC

Себастиен Льоб се завръща във WRC

Деветкратният рали шампион Себастиен Льоб се завръща в Световния рали шампионат (WRC) догодина с Hyundai, съобщава Autosport. Това е първият професионален договор на Льоб извън PSA Group и се очаква да бъде официално потвърден в четвъртък.

Към момента французинът няма никакъв договор за 2019-а, като единственото му сигурно участие е рали Дакар 2019 с частен отбор и Peugeot 3008DKR. Льоб вече направи серия от тестове с машината, последният от които - в Абу Даби.

От Hyundai отказаха коментар по темата, но шефът на отбора потвърди преди няколко седмици, че се водят преговори с легендарния рали пилот. Детайлите относно това как Льоб ще се впише в структурата на Hyundai и какво трябва да означава идването му за настоящия четвърти пилот в отбора Хейдън Падън все още са неизвестни.

Льоб със сигурност ще пропусне най-бляскавия кръг от сезона в Монте Карло през януари, тъй като първият WRC кръг от сезона се застъпва с Дакар.

Французинът остана без състезателно място за първи път от две десетилетия, след като Peugeot изненадващо разкриха, че прекратяват кампанията си в Световния раликрос шампионат.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти