Официално: Льоб се присъедини към Hyundai във WRC

Официално: Льоб се присъедини към Hyundai във WRC

Рали легендата Себастиен Льоб се присъединява към Hyundai в Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2019. Деветкратният рали шампион ще вземе участие в шест кръга през годината заедно със своя навигатор Даниел Елена. Договорът между корейския отбор и Льоб е за срок от две години.

Програмата на Льоб във WRC ще започне още с първия кръг за сезона – рали Монте Карло, което е насрочено за само седмица след финала на рали Дакар 2019, където Льоб също ще стартира.

Испанският екип на Hyundai с пилот Дани Сордо ще вземе участие в осем кръга догодина, първият от които - рали Мексико. Сордо е удължил престоя си в отбора с още една година, която ще бъде шестата му там. Тиери Нювил и Андреас Микелсен ще бъдат главните пилоти на Hyundai през 2019 и те ще направят пълна кампания в шампионата.

Льоб остана без състезателно място за 2019-а след изненадващото оттегляне на Peugeot от Световния раликрос шампионат. През 2018-а французинът се завърна във WRC за три кръга със Citroen и в последния от тях записа дори победа - първата му от 2013 г.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти