Льоб ще подходи към рали Дакар с търпение

Льоб ще подходи към рали Дакар с търпение

Себастиен Льоб ще подходи към първия си рали Дакар в ролята на частен състезател с търпение. Рали маратонът започва на 6 януари в столицата на Перу – Лима, а французинът ще кара малко поостарелия Peugeot 300DKR с частния отбор PH Sport заради оттеглянето на Peugeot от Дакар като заводски тим. Оставяйки настрана автомобила на Льоб, другият фактор, който ще затрудни пилота, е маршрутът, 70% от който е съставен от пясъчни дюни.

"Трябва да се изправим срещу дюните с търпение и нагласата, че ще ги преминем. Една малка грешка на тях може да доведе до час изоставане. Тази година ще карам с кола на Peugeot, но за съжаление без тяхната подкрепа. Предизвикателството е по-различно. Ще се справяме с някои неща сами. Преди участията си на Дакар обикновено се подготвях с тестове в Мароко, но тази година имам само един ден подготовка. Ще разчитам на опита си от миналото и ще се надявам бързо да вляза в ритъм", сподели Льоб.

Попитан дали ще прекърши лошия си късмет на Дакар, Льоб отвърна: "Първо, аз отивам, за да се състезавам. Колкото до победа, честно казано, ми е трудно да предскажа състезание като това. Имайки предвид, че карам кола на две години, нямам идея на какво ниво е в сравнение с другите автомобили".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти