7 жени и 7 мъже в разширения състав на националния отбор по Бейзбол 5

7 жени и 7 мъже в разширения състав на националния отбор по Бейзбол 5
Кол и въже - Дърт Блус и Академици - Младежи са 1/2-финалите за титлата по Бейзбол 5
Кол и въже - Дърт Блус и Академици - Младежи са 1/2-финалите за титлата по Бейзбол 5

Разширеният състав на националния отбор по Бейзбол 5 беше обявен седмица преди II балканско първенство по уличната версия на американската игра. Домакин на регионалната надпревара ще е София, а България ще защитава титлата си от 2018 г. срещу тимовете на Сърбия, Румъния и Молдова. Всички мачове от турнира на закрито ще се изиграят на 15 февруари (събота) в лобито на мол "България", като борбата за отличията започва в 13:30 ч.

Селекцията на тима ни беше направена от треньорите Юрий Алкалай и Денис Димитров след изиграването на първата фаза от националния шампионат по Бейзбол 5. В списъка бяха включени 14 състезатели – седем жени и седем мъже:

Гергана Ханджийска, Сара Маркова, Ралица Велчева, Мария Фетвова, Емилия Тонева, Гергана Леонтиева, Мартина Костелянчик;

Димитър Насъпов, Евгений Черноземски, Явор Андреев, Александър Насъпов, Георги Лачев, Йоанис Александров, Илиан Драгоев.

"Бих искал да благодаря на всички, които участваха в първата фаза на първенството по Бейзбол 5. С Денис Димитров, който участва в първата европейска клиника за треньори по Бейзбол 5, избрахме разширен състав на националния отбор, който ще проведе занимания в зала "Академик 4-ти км" в София преди балканиадата. Да си първи в нещо е не само престиж, но и отговорност, затова бихме искали да подготвим възможно най-силен отбор", коментира Алкалай.


След балканското първенство в София предстоят още две участия на националния отбор по Бейзбол 5 на международната сцена. От 27 февруари до 1 март във Вилнюс (Лит) "трикольорите" ще играят на I европейско първенство, което ще излъчи двата представителя на Стария континент за I световно първенство в Мексико през ноември.

От 9 до 13 март пък България ще защитава титлата си от 2019 г. във II издание на турнира за Европейската купа по Бейзбол 5 в Ейлат (Изр).

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти