България ще е домакин на Евро '20 в Дивизия С

България ще е домакин на Евро '20 в Дивизия С

Първото в историята участие на българския национален отбор по бейзбол в най-ниското ниво на европейското първенство ще бъде на родна земя. Страната ни получи правото да организира Евро '20 в Дивизия С и тимът ни ще домакинства турнира на ст. "Портър Фийлд" в Благоевград от 27 юли до 1 август.

Ще участват общо седем отбора: България, Румъния, Словения, Грузия, Естония, Финландия и Норвегия. Регламентът предвижда групова фаза с мачове всеки срещу всеки и финал между първите два тима в класирането.

Шампионът ще се изкачи в Дивизия Б, а има шанс промоция да получи и подгласникът. Това зависи от регламента на Евро '20 в по-горното ниво, което ще се проведе в две групи с по шест отбора в Москва (Рус) и Загреб (Хър). Засега не е ясно дали от всяка група ще има по един изпадащ в Дивизия С, или завършилите на последните места ще играят бараж помежду си.

Руски статистик уличи "сборная" в шесторна измама на Евро '19 в Благоевград
Руски статистик уличи "сборная" в шесторна измама на Евро '19 в Благоевград

Все още не е сигурно и дали националният отбор на Русия въобще ще получи право да участва и/или домакинства в шампионата на Стария континент. От една страна "сборная" е разследвана от европейската (СЕВ) и световната конфедерация (WBSC) за използване на нередовни състезатели по време на Евро '19 в Дивизия Б в Благоевград.

От друга страна, световната антидопингова агенция (WADA) наложи пълна забрана на руската държава да изпраща спортисти под собствен флаг в "големи спортни форуми", както и да домакинства на международни състезания от 2020 до 2023 г. включително. От Русия се заканиха да обжалват решението в спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана (Швейц), като имат срок да внесат апел до 30 декември 2019 г.

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО БЕЙЗБОЛ 2020

Дивизия Б

Група 1

Москва (Рус), 27 юли-1 август

Швеция

Русия

Сърбия

Словакия

Беларус

Полша

Група 2

Загреб (Хър), 27 юли-1 август

Хърватия

Литва

Украйна

Гърция

Ирландия

Швейцария

Дивизия С

Благоевград, 27 юли-1 август

Финландия

България

Румъния

Грузия

Словения

Естония

Норвегия

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти