Юрий Алкалай оглави обединената федерация по бейзбол и софтбол

Юрий Алкалай оглави обединената федерация по бейзбол и софтбол

Юрий Алкалай беше избран за президент на обединената Българска федерация по бейзбол и софтбол (БФБС). Досегашният председател на софтболната федерация беше единствен кандидат след оттеглянето на конкурента му Стефан Бешков.

На първото гласуване на 11 януари двамата получиха равен брой гласове – 4:4, което наложи свикването на ново изборно Общо събрание на 7 март. На него в таен вот Алкалай беше подкрепен от пет клуба, а три се въздържаха.

Беше взето решение за увеличаване на състава на Управителния съвет от седем на девет души. Освен председателя Алкалай в новия УС като членове бяха избрани по един представител на всеки клуб: Гергана Ханджийска (Академици), Явор Андреев (Атлетик Козлодуй), Георги Лачев (Атлетик София), Ясен Неделчев (Бизони), Николай Пилев (Ейнджълс), Людмил Тренев (НСА-Лъвове), Стефан Бешков (София Блус) и Илиян Драгоев (Юнак).

"Акцентът в работата ни през следващите четири години ще бъде поставен върху развитието на детско-юношеския спорт – заяви Юрий Алкалай. – Ще се опитаме да разширим още повече присъствието си чрез новата дисциплина Бейзбол 5. В момента водим преговори с МОН за включване на Бейзбол 5 в училищната програма за физическо възпитание."

През 2020 г. България ще бъде домакин на редица международни турнири по бейзбол и софтбол както на клубно, така и на национално ниво. В София от 20 юли ще се проведе Суперкупата на Европа по слоупич за смесени отбори. В Благоевград се играе квалификация за клубния евротурнир за Купата на федерациите по бейзбол (15-20 юни) и Евро '20 по бейзбол за мъже в Дивизия С (28 юли-1 август). В Дупница пък ще се проведе надпреварата за Европейската клубна купа по софтбол във втора група (17-22 август).

"Ще се борим да защитим името на България като организатор №1 на Балканите и в Югоизточна Европа", увери новият президент на БФБС.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти