Тръмп: Не си представям защо има спешни обаждания за хора, пили дезинфектант

Тръмп: Не си представям защо има спешни обаждания за хора, пили дезинфектант

Американският президент Доналд Тръмп отново потресе западните медии с коментарите си “той заяви, че “не може да си представи защо”, има скок в обажданията до спешни отделения и кабинети за хора, пили дезинфектант, пише BBC. Преди дни Тръмп скандализира лекарското общество в САЩ с изказването си, че трябва да се проучи възможността да се инжектира дезинфектант на болните от COVID-19 като лечение.

Тогава много компании, произвеждащи подобни химикали, излязоха с официални изявления да не се поглъщат или инжектират техните продукти. Въпреки това има множество данни из цялата страна, че доста хора са послушали “съветите” на американския президент.


Според данни от щатовете Мериленд и Мичигън обажданията по спешните телефони за хора, пили дезинфектант през последните дни, са наброявали стотици. ”Не мога да си представя защо това е така. Не мога да си го представя”, заяви Доналд Тръмп по време на нова пресконференция. По-късно той беше попитан дали ще поеме лична отговорност за този опасен здравен съвет. Тръмп заяви, че няма да поеме.

След острата реакция на медицински лица в Щатите, американският президент побърза да уточни, че той “никога не бил препоръчвал пиенето на дезинфектант”, а се опитал да “провокира журналистите”.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти