Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Италия - Уелс 1:0

Боец на UFC призова за временна титла в тежка категория

Боец на UFC призова за временна титла в тежка категория

Жаирзиньо Розенструик иска UFC да създадат временна титла, за която да се бият с Франсис Нгану. Битката между тях пропадна два пъти, защото от UFC отмениха събитията си. Този път организацията пренасочи срещата за 9-ти май, когато се очаква да проведат първото си събитие по време на пандемията на коронавирус. Жаирзиньо е с рекорд 10-0 в клетката и 9 от победите му са с нокаут.

Той има голям опит в кикбокса, където е световен шампион и има 64 победи с нокаут. "Bigi Boy" смята, че категорията е в застой и ще остане така още дълго време, защото няма яснота по завръщането на Миочич, който трябва да се бие с Даниел Кормие. Битката между Розенструик и Нгану е голяма, но Жаирзиньо вярва, че временна титла ще я направи още по-интересна. Ето какво сподели Розенструик в интервю:

"Мисля, че дивизията в тежка категория има нужда от това. Категорията е в застой с битката на Стипе и Кормие. Ние не знаем кога точно ще се бият. Затова засега създайте временна титла. Мисля, че тежка категория има нужда от нея, за да продължи напред. Какво е по-хубаво от това да се бием за титла в голям мач? Битката така или иначе е голяма, но с титлата в нея ще бъде по-интересна и за двама ни. Това е битка и когато се случи, аз ще съм в най-добрата си форма."

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти