НАСКАР се завърна в Южна Каролина и обяви датите за нови пет състезания

НАСКАР се завърна в Южна Каролина и обяви датите за нови пет състезания

Организаторите на НАСКАР обявиха датите и местата на нови пет състезания, които ще се проведат след подновяването на прекъснатия заради COVID-19 сезон миналия уикенд в Дарлингтън. Надпреварата бе първа след осем седмици пауза заради пандемията и бе спечелена от Кевин Харлик от отбора на Стюърт-Хаас Рейсинг.

След като в началото на месеца бяха обявени общо четири старта, по два в Дарлингтън и Шарлът, сега бяха добавени и пет – съответно в Бристъл, Атланта, Мартинсвил, Маями и Таладега. Състезанието в Тенеси ще се проведа на 31 май, преди керванът да се прехвърли в Джорджия седмица по-късно, докато състезанието на „кламера“ в Мартинсвил ще е в сряда, 10 юни и ще е първото състезание в историята на трасето, което ще се проведе при изкуствено осветление.

Четири дни след Мартинсвил ще се проведе и надпреварата в Маями, преди тази порция от сезона да завърши по най-дългото трасе от календара на НАСКАР – Таладега. Всички пет старта ще се проведат пред празни трибуни заради бушуващата пандемия от коронавирус, която наложи и близо двумесечната пауза след четвъртата надпревара за сезона във Финикс през март.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти