Хищника: Нямам търпение отново да съм на терена, тепърва ще чувате много за "баските" от Куклен

Хищника: Нямам търпение отново да съм на терена, тепърва ще чувате много за "баските" от Куклен

Една от емблематичните фигури на Югоизточната Трета лига Андрей Атанасов - Хищника се надява съвсем скоро футболът в България и по света да се завърне. Нападателят на Атлетик (Куклен) разказа пред Sportal.bg за ситуацията в третия ни ешелон и по-специално за тима, в който се състезава в момента.- Здрасти, Андрей, къде те свари извънредното положение?
- Здравей в Пловдив съм при семейството си пазим се колкото можем, взели сме всички предпазни мерки срещу вируса.

- Мислил ли си, че някога ще може да се стигне до такъв момент и футболът по целия свят да спре?
- Честно казано не съм и предполагал, че ще доживеем такъв момент. Дано всичко се размине по-бързо и хората бъдат по-разумни и да спазват стриктно разпоредбите, породени от извънредното положение.

- Много се говори какво ще се случва с Първа и Втора лига, но малко хора сякаш дискутират ситуацията в третия ешелон. Чува ли се във вашите среди каква ще е съдбата на започналия сезон?
- Доколкото съм запознат и чул, нещата в Трета лига не са "розови", не че в Първа и Втора е по-различно. Доста отбори са засегнати много сериозно от тази криза и засега нищо не е на 100 процента сигурно. Аз силно се надявам през юни месец да се поднови първенството и всичко да бъде по старо му и да се доиграе сезонът. Все пак футболът е за хората и мисля, че ще са зажадняли още повече да отидат на стадиона и да подкрепят любимия отбор.

- Според теб какво е най-доброто решение?
- Аз лично смятам, че най-доброто решение е да се поднови първенството, но това са думи на един човек, който няма търпение да стъпи отново за зеления килим. Всеки здраво мислещ и разсъждаващ човек ще предпочете да се прекрати първенството, за да имаме малък период от време да се възстанои състоянието на бизнесите, общини, предприятия, за да се избегнат фалити на клубовете в Трета лига, защото и това е възможно.

61 Локомотив (Пловдив) - Атлетик (Куклен)

- Играеш за Атлетик (Куклен), каква е обстановката там? Доволен ли си от престоя си в отбора?

- Да от зимата преминах в тима на Атлетик (Куклен). Много силно се впечетлих от срещата с треньрското ръководство в лицето на Христо Телкийски и Добрин Орловски и те бяха главно причината да дойда в тима от Куклен. Не е тайна, че се познавах с почти всички момчета от отбора, което ми помогна да навлезна в обстановката доста бързо и да стана дори смея да кажа приятел с повечето от тях. Отборът е с много добър колектив и мисля, че имаме едни от най-добрите футболисти в групата по постове а Дай Боже всичко да е наред и от лятото ще чувате много за баските от Куклен.

- Преди началото на сезона се говореше, че може да се завърнеш в професионалния футбол, защо не се получи?

-  Както много пъти съм го казвал в интервюта относно бъдещето ми за Първа или Втора лига, условията в България в повечето отбори  от професионалния футбол не ми дават сигурност. Аз съм се установил тук в Пловдив с жена ми и сина ми и всичко ни е тук в момента. Имам много хубав отбор, в който съм щастлив и имам цели с него в по-дълъг план. Единственото, което искам и желая на всички е да сме здрави, всичко друго рано или късно си идва на мястото.

- Ще видим ли Хищника по терените и след края на извънредното положение и евентуално следващия сезон?

- Хищника със сигурност ще го видите на терена след края на извънредното положение. Надявам се това да е колкото се може по-скоро.

Хищника със сигорност ще го видите ма терена след края на извънредното положение : надявам се това да е колкото се може по-скоро ...

Още от Трета лига

Виж всички