Президентът на UFC убеден, че е намерил къде да проведе UFC 249

Президентът на UFC убеден, че е намерил къде да проведе UFC 249

Дейна Уайт обеща на всички фенове, че UFC 249 наистина ще се състои на 18 април. Планираното главно събитие на файт картата е двубой за титлата на UFC в “лека” категория между шампиона Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Този двубой е отменян вече четири пъти поради различни причини и фенове бяха готови да се обзаложат, че и петия път няма имат късмета да видим двамата състезатели в клетката.

Първоначално срещата трябваше да се случи в Бруклин, Ню Йорк, но поради пандемията от коронавирус, UFC трябваше да промени локацията.

Говорейки с репортери, Уайт потвърди, че е планирано ново място за UFC 249: 

„Да, но все още не съм готов да ви кажа“, каза той по време на разговор с ММА журналисти.

По негови думи всеки боец, който ще участва в събитието UFC 249, го прави по своя собствена воля:

"Всеки, който ще бъде замесен в това, ще бъде замесен защото иска да бъде, а не защото трябва да бъде или съм му казал да го прави. Няма да присъстват фенове. Това ще бъде затворено събитие. И повярвайте ми, ние не просто започнахме да мислим за безопасност, когато коронавирусът се появи. Ако говорим за безопасност, това е нещо, за което нормалните бизнеси, не е задължително да мислят ежедневно, но ние го правим. Грижата за безопасността на нашите състезатели е нещо, което правим много преди коронавируса и ще го правим много след като коронавирусът изчезне. Това е нормално за нас.” завърши президентът на UFC.

Докато COVID-19 разтърси света на спорта, включително MMA организациите, Уайт беше непреклонен в стремежа си да запази колкото се може повече събития. Той бе принуден да отложи три събития поради искания на здравните органи, но се надява да продължи с промотирането на останалите насрочени UFC спектакли.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти