БОК приветства решение на МОК да отложи Игрите в Токио

БОК приветства решение на МОК да отложи Игрите в Токио

Българският олимпийски комитет приветства днешното решение на Изпълкома на МОК Игрите на XXXII Олимпиада в Токио да се отложат до дата след 2020-а, но не по-късно от лятото на 2021 година, се казва в изявление на централа.

"При настоящите обстоятелства, въз основа на информацията от Световната здравна организация и с оглед на най-важното - запазване здравето на всички участници, това е единственият правилен ход в условията на разразилата се пандемия", обявиха от комитета.

"БОК е убеден, че по този начин ще се гарантират принципите на равен старт и равнопоставеност в квалификациите и в състезателната подготовка, които бяха сериозно застрашени поради бързото разпространение на вируса и мерките в борбата с него. Вярваме, че решението ще даде възможност на българските спортисти да се подготвят спокойно и максимално добре за най-важния световен спортен форум", заявиха още от БОК.

"Заставаме зад посланието, че Олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на надежда за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се превърне в светлината в края на тунела, в който светът се намира в момента", завършва изявлението на олимпийската централа.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти