Даниел Александров пред Sportal.bg: Решението да отложат Олимпиадата е правилно

Даниел Александров пред Sportal.bg: Решението да отложат Олимпиадата е правилно

Сребърният европейски медалист в категория до 82 килограма в борбата класически стил Даниел Александров коментира пред Sportal.bg решението за отлагане на Олимпийските игри в Токио с една година заради пандемията с коронавирус. Александров щеше да преследва олимпийска квота в категория до 77 кг на квалификационния турнир в Будапеща, но той беше отложен, както и следващият в София.

“За мен решението да отложат Олимпиадата с една година е правилно, за да може да се изчисти коронавирусът. Представяте ли си какво ще стане, ако само един спортист в олимпийското село е болен? Трябва след това цялото село да е под карантина. А и не можем да се готвим нормално вкъщи – тренирам, опитвам се да поддържам форма, но не е същото – няма с кого да се бориш. В момента съм като фитнес любител, а не като професионален спортист”, каза Александров пред Sportal.bg.

40 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България

 

Той говори и за лагера в Будапеща, който беше прекратен преждевременно и състезателите се прибраха по домовете си: “Готвехме се нормално, бяхме 15 отбора, извикаха ни и ни съобщиха, че състезанието се отлага и да търсим възможно най-бързия начин да се приберем в страната си.”

Александров е щастлив, че в момента е със съпругата си Джанан и 3-месечната си дъщеричка Адел: “От една страна се радвам, че отложиха Олимпийските игри с една година, защото ще мога да се възстановя от контузията и да се подготвя както трябва за догодина. А освен това мога да съм със семейството си – сега няма да пропусна моментите, които се случват веднъж в живота.”

40 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България

 

Дали обаче успява да поддържа килограми с тренировки вкъщи? “С килограмите съм горе-долу добре – около 83-84 съм в момента. Не мога обаче да се потя толкова много, колкото в залата, но пак е нещо”, добави той.

Александров сподели също така, че редовно се чува с треньорите по телефона, които проверяват кой как тренира в извънредното положение.

Още от Бойни спортове

Виж всички