Организаторите на Токио 2020 обмислят отлагане на Олимпийските игри с месец или 45 дни

Организаторите на Олимпийските игри в Токио (24 юли - 9 август) са започнали да разглеждат възможните варианти за отлагане на най-голямото спортно събитие в света за 2020 година, съобщава Reuters, позовавайки се на два източинка, запознати с разговорите. Това се разминава с позицията по темата на японското правителство, което настоява, че отлагане на Игрите не е опция.
Шефът на руския бокс призова за отлагане на Токио 2020
Шефът на руския бокс призова за отлагане на Токио 2020
"Изготвяме алтернативни планове - B, C и D, като търсим различни възможности за отлагане във времето", споделя пред Reuters един източниците, който е близък до организационния комитет. Неназованият източник пояснява още, че се разглежда и вариант за провеждане на Игрите без зрители, но различните опции ще бъдат обстойно дискутирани от организационния комитет в края на март.
Шефът на атлетиката: Провеждането на Олимпиадата не бива да е на всяка цена
Шефът на атлетиката: Провеждането на Олимпиадата не бива да е на всяка цена
Другият анонимен източник, който също е близък до организационния комитет, пък разкрива, че сред обсъжданите възможности е отлагане на Олимпийските игри с една или две години. Част от организаторите се надяват и на по-благоприятен сценарий, според който Игрите може да бъдат отложени с месец или 45 дни.
Плувкинята Джорджия Дейвис: Извън комфортната си зона сме
Плувкинята Джорджия Дейвис: Извън комфортната си зона сме

По-рано тази седмица президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че отмяна на Игритге в Токио на този етап не стои на дневен ред, но предвид разрастващата се криза с пандемията от коронавирус опасността големият спортен форум в японската столица да не се проведе в планираните дати изглежда все по-реална.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти