COVID-19 отложи финалната олимпийска квалификация за юни

COVID-19 отложи финалната олимпийска квалификация за юни

Световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) взе решение да отложи финалната олимпийска квалификация по бейзбол за игрите в Токио '20. Шестстранният турнир трябваше да се проведе от 1 до 5 април в Тайчун и Доу Лиу (Тайв), но беше пренасрочен за 17-21 юни.

След консултация с тайванската бейзболна асоциация (CTBA) и местната професионална лига (CPBL) от WBSC са преценили, че епидемията от заразени с новия коронавирус COVID-19 би изложила на твърде голям риск здравето на играчите, персонала и зрителите в началото на следващия месец.

В турнира ще участват домакинът Тайван, Китай, Австралия, Нидерландия и завършилите на второ и трето място отбори от квалификацията в зона "Америка", планирана за 22-26 март в Сърпрайз и Темпе, щата Аризона. В нея за една квота ще спорят домакинът САЩ, Пуерто Рико, Доминиканска република, Никарагуа, Колумбия, Куба, Венецуела и Канада.

Победителят в зона "Америка" и победителят във финалната квалификация ще се присъединят към четирите страни, които вече си осигуриха участие в олимпийския турнир на XXXII летни игри: домакина Япония, Израел, Корея и Мексико.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти