Нико Петров: На повечето играчи не им се искаше да продължава мачът

Бившият футболист и настоящ анализатор - Нико Петров, бе специален гост в студиото на Sportal.bg, което проследи всичко най-интересно преди, по време на и след мача на България срещу Северна Ирландия, загубен от “трикольорите” с 0:5. Петров сподели впечатленията си от катастрофалната загуба и коментира дали играчите ни могат да се вдигнат след лошия мач.

Koшмар и тежък разгром за България

“Няма следващ мач. Той ще бъде следващият месец или кога ще е - не знам. Какво да се справят? Това днес беше тотален срив. Аз казах - гаргара, гавра… За мен Северна Ирландия на футболен език се подиграха с нас. Аз виждах на моменти как на повечето играчи дори не им се искаше да продължава мачът от определен момент нататък”, каза Петров.

Илиан Илиев: Отвратителен мач, аз съм виновен и ще си поема отговорността

Специалистът направи няколко критични бележки относно тактическата постройка на отбора.

Десподов: Срамна загуба, дано не ни свали самочувствието

“Аз и друг проблем видях. Ние заиграхме 3-4-3, ама дали тази система се е тренирала, се е проигравала… Не съм сигурен, тъй като този гол с извеждащо подаване от вратаря на Северна Ирландия, където се вдигна засадата - там видях огромна грешка чисто системно. Християн Петров понеже заигра халф-бек, не знаеше дали да излезе на техен бек или да стои да си пази човека. В момента на излизането дойде подаването на вратаря и той беше в една междинна позиция, в която го хванаха неподготвен. Така че, дори това да променяш системата на Националния отбор, ти трябва да си го проигравал и играчите да знаят вътре какво се случва. Случва се контузия на Живко Атанасов и ние не знаем какво ще правим. Пак с четирима ли ще играем, с трима ли ще играем. Влиза Гошо Костадинов да играе централен защитник”, добави Петров.

Костадинов: Бяхме отчайващи, трябва да покажем реакция и да надградим

Бившият футболист сподели мнението си и с какво още българският футбол изостава спрямо тенденциите в останалия свят.

Майкъл О'Нийл: Получи се така, че мачът стана лек за нас

“Има такива тактически моменти, за които аз говоря, че ние футболно сме много изостанали. Тактически сме тотално изостанали. Те играят с двама нападатели, ние първите десет минути, те ни пресират на двамата централни защитници. Гошо Костадинов като най-опитен и с хиляди мачове постигнал какво ли не във футбола се сети чак на 15-ата, 20-а минута да мине между централните защитници да улесни изнасянето… Някакви такива неща, които ме обезкуражават мен като човек във футбола… Човек като Гошо Костадинов с толкова много опит - нормално беше да се сети да мине между тях, за да улесни изнасянето. Дори Илиан да не му е извикал. В последствие го е видял. Когато са с двама нападатели и директно отива да затваря на двама защитници, нормално да има затруднение, каквото беше първите 10 минути и да не можем да изнесем хубаво топката и да направим атака”, каза още Петров.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти