Ради Здравков: Прогресът е очевиден! Първо да мислим за Люксембург

Бившият национал Радослав Здравков даде мнение пред Sportal.bg в навечерието на мачовете на България с Люксембург и Северна Ирландия в Лига на нациите. Легендарният офанзивен халф на ЦСКА и Локомотив (София) си спомни за победата с 3:1, дошла след автогол на Ги Елерс и попадения на Костадин Костадинов и Георги Димитров, и подпечатила класирането на "лъвовете" за Мексико'86.

Илиев: Преди година никой не се интересуваше кой е викнат, а сега има 7 милиона състава

"Прогресът в националния отбор е очевиден. Сигурен съм, че старши треньорът Илиан Илиев и неговият щаб вече имат изготвена стратегия за предстоящите мачове. Важно е както ще стане в първия мач. Първо трябва да се мисли за него. Победа над Люксембург ще окрили националите за следващата среща - в Белфаст срещу Северна Ирландия.

Помня добре, че едно време победихме Люксембург с 3:1 като гости и се класирахме за световното първенство в Мексико. Но победата не дойде ей така, трябваше да се потрудим за нея. И момчетата сега трябва да го направят - още повече, че Люксембург се разви във футбола през тези 40 години. Вярвам в победата, която би дала основа за позитивен резултат и в Северна Ирландия", каза бившата звезда на "армейците" и "железничарите".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти