Хари Кейн остава под въпрос за гостуването на Астън Вила, потвърди Компани

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Хари Кейн остава под въпрос за гостуването срещу Астън Вила в Шампионска лига тази вечер, заяви старши треньорът на германския гранд Венсан Компани, но лидерът в Бундеслигата иска да се наслади на предстоящия мач, въпреки потенциалното отсъствие на английския футболист.

Кейн вкара четири гола, за да изведе Байерн до разгром с 9:2 срещу гостуващия Динамо (Загреб) в първия двубой от надпреварата, допринасяйки за рекорда за най-много голове, отбелязани от един отбор в мач от ШЛ. Нападателят обаче не успя да отправи удар при равенството 1:1 срещу шампиона в Бундеслигата Байер (Леверкузен) в събота, преди да получи контузия в края на срещата. "Хари тренира и нещата вървят добре, но трябва да изчакаме и да видим ситуацията до мача, за да сме сигурни, че нещата ще останат така", каза Компани на пресконференцията преди гостуването на Астън Вила и добави: "Тогава можем спокойно да вземем правилното решение. Надяваме се, че всичко ще бъде наред."

Наставникът на Байерн очаква играчите му да се насладят на предизвикателството срещу намиращия се в добра форма отбор от Премиър лийг. "Всички знаят, че изминаха повече от 40 години, откакто Астън Вила за последно игра в европейските надпревари. Това, което направи миналия сезон, беше невероятно. В тима го заслужиха. Вила е наистина организиран отбор с добра атмосфера у дома. Байерн обаче е свикнал с тези вечери. Искаме да им се насладим и се надяваме футболистите да са готови да играят тук", коментира още треньорът на тима от Мюнхен.

Емери засипа с похвали Байерн и Компани

Нападателят Серж Гнабри, който игра за Арсенал и Уест Бромич преди да се премести в Германия, е оптимист за завръщането си на английска земя. "Англия е много специална. Има страхотна атмосфера на стадионите. Футболът често е най-важното нещо за хората тук и очаквам с нетърпение да играя в Бирмингам. Това ще бъде първият домакински мач на Астън Вила в Шампионската лига от много години насам. Мястото ще бъде разтърсващо", заяви Гнабри.

Английският тим спечели финала за Купата на европейските шампиони през 1982 година с 1:0 срещу Байерн, за да вдигне единствения си голям трофей на международно ниво. "Вила определено е много добър отбор, който е много последователен, играе добре и физически. Ще бъде много напрегнат, много труден мач. Освен това те се защитават много добре и няма да ни бъде лесно", коментира Гнабри и допълни: "Треньорът изисква определен стремеж, висок интензитет, така че да не позволяваме на противника никакви шансове. Това е, за което се готвим в момента. Чувстваме се страхотно, че отново сме толкова доминиращи. Колкото по-доминиращ си, толкова повече шансове имаш и толкова повече голове можеш да вкараш. За нас е много забавно в момента в атака."

Още от Футбол свят

Виж всички