Томаш отговори на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, а не рекордьор по втори места

Старши треньорът на ЦСКА - София Александър Томаш и вратарят Густаво Бусато дадоха пресконференция преди шампионатното гостуване на Черно море във Варна. Двубоят е утре от 20:00ч.

„Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу отбор, който е доста стойностен през последните години. Играе се трудно във Варна. През последните години старши треньорът Илиан Илиев е изградил не само добър отбор, но и добро семейство. Там се спазват неговите правила преди, по време и след мач. Това ще бъде добър тест за нас, но нашата цел е победата. Разполагаме с добър отбор и футболисти, но за мен най-важното е да изградим семейство. Имаме цел и тя е ясна. Тук всеки един мач те интересува победата. Не можем да си позволим да подценяваме себе си. Всеки мач играем срещу себе си. Знам много добре каква е нагласата на всеки противник, когато играе срещу ЦСКА. Мисля, че сме на прав път. В момента, в който кажеш ЦСКА, усещаш силата. Срещу нас ще излезе отбор, който ще ни покаже нужното уважение. Понякога може и да не победим, но нашата цел трябва да бъде единствено победата. Трябва да слизаме с ореол на победител. Имаме кадрови проблеми. Кордоба не може да вземе участие в този мач, защото има мускулни проблеми, които не са големи. Интензитетът е доста висок и е нормално да има леки неразположения. Това не трябва да ни бъде оправдание.

Купър ще бъде в групата и ще решаваме преди мача. Много съм щастлив от това, което се случва със стадиона. Убеден съм, че това ще се случи. ЦСКА е домакин навсякъде и го показваме. От спортно-техническа гледна точка не е приятно да домакинстваме на различни стадиони, но ние доставяме радост на цялата червена общност. Феновете не ги интересуват футболистът Х или треньорът Х, тях ги интересува отборът им да играе за победа".

Александър Томаш отговори и на коментара на наставника на Левски Станислав Генчев, който отписа "червените" от битката за титлата.

"Крайно време е ние, треньорите в България, да показваме взаимно уважение. Няма да кажа нищо лошо за който и да е колега. ЦСКА е рекордьор по титли, а не рекордьор по втори места“.

"ЦСКА не е само клуб, това е и бизнес. Радвам се, че имаме добра комуникация с г-н Златков. Всеки трябва да дава своето мнение в областта, в която е специалист. В момента единствено публиката е на нивото, което заслужава ЦСКА“.

 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти