Куп треньори от школата на Локомотив (Пловдив) подадоха оставки

Напрежението в Локомотив (Пловдив) не спира да расте. След като вчера четирима от директорите на "черно-белите" - Венко Рахатлиев, Димитър Палазов и Антон Спасов и Илко Пиргов, подадоха своите оставки, днес същото направиха и куп треньори от детско-юношеската школа на клуба.

Публикуваме тяхната позиция без редакторска намеса:

"Уважаеми локомотивци,

Във връзка със създалата се ситуация в нашия клуб – спирането на финансирането от собственика Христо Крушарски, ние, треньорите и служителите от детско-юношеската школа искаме да изразим публично нашата позиция!

Масови оставки в Локомотив (Пловдив)

За нормалното функциониране на академията на ПФК Локомотив Пловдив са необходими около 70.000 лева на месец. До този момент всичките ни заплати са изплатени и няма забавяния. Наясно сме, че не работим в перфектни условия и липсват терени, но в същото време се изграждат две нови игрища с финансирането на г-н Крушарски. От друга страна, в школата от няколко години е въведена единна методика за тренировки, която се прилага от всички наставници и дава много добри резултати. Редът, обучението, възпитанието и проповядването на локомотивските ценности са на високо ниво, което се доказва от класирането на елитните ни отбори и дублиращия тим.

Друг показател за добрата работа на наставниците в ДЮШ е и присъствието в първия отбор на шестима състезатели, възпитаници на школата на клуба. Искаме категорично да заявим, че изграждането на треньорския екип и поддържането на благоприятен климат нямаше да бъдат възможни без подкрепата на собственика на клуба. При така стеклите се обстоятелства ние, треньорите и служителите от детско-юношеската школа, не виждаме как бихме продължили работата си в любимия клуб.

И спортният директор на Локо (Пд) подаде оставка

Заставаме твърдо зад собственика Христо Крушарски! В знак на подкрепа към него абсолютно всички треньори и служители от ДЮШ на ПФК Локомотив ще подадем молби за напускане!

С уважение,

Христо ЗлатинскиДаниел ДимитровДобри ОрловскиСветослав КаламовГригор ГеоргиевВеличко ВеличковВасил ГърковНедко КаблешковАндреан ЧерневКалоян НиколовРангел АбушевСтоян ГригоровХакан ХабибМинко ЖилковБожидар МечевАнатоли КиковСтоян ДимитровДимитър ПалазовИлко ДойчевД-р Здравко Айолов".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти