Наоми Осака ще стартира сезон 2025 в Оуклънд

Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис при жените Наоми Осака ще започне сезон 2025 на турнира Оклънд (Нова Зеландия) през януари.

Четирикратната шампионка на синъл в състезанията от Големия шлем се завърна в тениса през тази година след 18-месечна пауза, по време на която роди дъщеря си Шай. В момента Осака заема 76-о място на сингъл. Тя загуби във втория кръг на Откритото първенство на САЩ на 29 август.

За последно японската тенисистка игра в Оклънд през 2017 година, достигайки четвъртфиналите. През миналата седмица Наоми Осака се раздели с треньора си.

"Наоми е една от най-добрите тенисистки с вълнуваща и твърда игра“, каза директорът на турнира Николас Ламперин.

"Винаги е предизвикателство да се върнеш в спорта след продължително отсъствие, но Наоми показа изключително обещаваща форма. Тя има изключително мощна игра и демонстрира вълнуващ тенис. Мнозина вярват, че Наоми ще се изкачи отново на върха и това пътуване през сезон 2025 ще започне тук", добави той.

Самата Наоми Осака каза, че има приятни спомени от последното си посещение в Оклънд.

"Очаквам с нетърпение просто да прегърна природата на Оклънд, както и да играя в турнира, в който не съм участвала от дълго време. Развълнувана съм да се върна. Когато бях там последния път, имах късмета да отида на обиколка с хеликоптер и да изследвам плажовете, които смятах за наистина красиви. Другият ми спомен е, че в Оклънд има най-добрата сьомга", коментира тенисистката.

Турнирът в Нова Зеландия ще се проведе от 30 декември до 5 януари.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти