Левски би Ботев (Вр) в голово шоу на "Герена", куп пропуски на "сините" за малко не им костваха победата

Левски надигра с 3:2 Ботев (Враца) в контрола, която се проведе на "Герена". "Сините" бързо поведоха с два гола след точни изстрели на Евертон Бала (7) и Мустафа Сангаре (20). Иван Василев върна едно попадение в 66-ата минута, но в 71-ата Ван Дер Каап вкара трети гол за домакините. Само 120 секинди по-късно Даниел Генов оформи крайния резултат.Гостите можеха да стигнат и до равенството в 77-ата минута, но Ивайлов нацели лявата греда.

Вчера врачани обявиха, че новият треньор на тима ще е Христо Янев, но бившият футболист и наставник на ЦСКА не води отбора в днешната проверка.

В първите минути двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо играч на врачани пропусна да се разпише след центриране от корнер и удар от 4-5 метра.

Левски отговори подобаващо с бърза комбинация във втората минута. Димитров намери Бала, а той от своя страна върна от лявото крило към Мислович. Халфът шутира от 15-16 метра, а Бариос изби в корнер.

В 7-ата минута "сините" откриха резултата. Сангаре се пребори за топката пред наказателното поле на портивника и я подаде на Бала. Крилото овладя и след страхотен шут с десния крак не остави шанс на Бариос.

Малко по-късно, в 13-ата минута, Лима стреля много силно от над 30 метра и малко не му достигна да забоде топката в горния ляв ъгъл, а изпълнението му вдигна публиката на крака.

Натискът на домакините продължи и те удвоиха в 20-ата минута чрез много дейния си таран Сангаре. Нападателят овладя пас на Мислович с гръб към вратата, завъртя се на 180 градуса, като по този начин елиминира и бранител на съперника, след което реализира с шут по земя от 12-13 метра.Така сенегалецът с френски паспорт се завърна към головете, тъй като не бе вкарвал в последните няколко срещи на Левски.

След половин час игра Сангаре бе близо да се възползва от неразбирателство във врачанската отбрана. Сенегалецът се озова очи в очи с Бариос, но не успя да преодолее вратаря. Все пак топката попадна в Бала, който отправи изстрел извън наказателното поле в аут.

В 34-ата минута Сангаре бе фаулиран на близо 30 метра от противниковата врата. Лима се нагърби с изпълнението на фала, а Бариос изби в корнер. Секунди след това Бала центрира в наказателното поле. Сангале майсторски овладя, бързо се завъртя и отправи удар по земя, но стражът на гостите плонжира и спаси своите от трето попадение.

Три минути след началото на второто полувреме резервата Ел Джамели шутира технично отдалеч, но покрай лявата греда. В 50-ата минута Лима и Фадига комбинираха добре пред наказателното поле на Ботев. Първият се озова очи в очи с вратаря, но стреля в ръцете му.

В 56-ата минута резервата Василев улови шут на Фадига. Малко след това "синята" отбрана изпусна Найденов и за малко не се стигна до гол, но в последния момент Алдаир подложи своя крак и след рикошет топката излезе в корнер.

Ботев можеше да се върне в мача, когато в 65-ата минута Василев излезе очи в очи с Андонов, но стражът на "сините" отрази. Секунди по-късно Лима напусна с травма и Левски довърши мача с 10 човека. Врачани изпълниха последователно два корнера и при втория намалиха резултата чрез Василев, който се разписа след удар с глава.

Левски бързо си върна преднината от два гола. Фадига отклони центриране от корнер в 71-ата минута към Ван Дер Каап, а централният бранител без проблем се разписа от 4-5 метра фронтално срещу вратата.

Само 120 секунди по-късно Генов бе изведе сам срещу Андонов и с мощен шут в близкия ъгъл направи резултата 3:2.

В 77-ата минута Чавдар Ивайлов можеше да изравни, но нацели лявата греда с изстрел от двайсетина метра.

До края на проверката футболистите на Станислав Генчев отново натиснаха, макар че бяха с 10 човека. В 85-ата минута Алдаир пресече подаване на врачани и осъществи много добър пробив през центъра, чрез който преодоля няколко съперникови футболисти. Последва пас за Бала надясно, а нападателят стреля по земя, но Василев отрази.Само 120 секунди след това Алдаир изведе Ел Джамели сам срещу вратаря, халфът на "сините" отправи удар по земя, но Василев отново изби.

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ВРАЦА) 3:21:0 Евертон Бала 72:0 Мустафа Сангаре 202:1 Иван Василев 663:1 Келиан Ван дер Каап 713:2 Даниел Генов 73

ЛЕВСКИ: Маркович, 3. Майкон, 5. Ван Дер Каап, 6. Цунами, 7. Лима, 12. Сангаре, 17. Бала, 22. Галчев, 23. Мислович, 30. Икена, 50. Димитров (Андонов, Ел Джамели, Фадига, Алдаир)

БОТЕВ (ВРАЦА): 34. Бариос, 25. Лозев, 29. Бачев, 33. Цонков, 11. Ачков, 6. Суарес, 8. Кондраков, 19. Переа, 9. Генов, 21. Траоре, 7. Василев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти