Препичащият се и побратимен с Добрич Залаегерсег чака Беларус - България

Унгарският град Залаегерсег очаква националните отбори на Беларус и България, които ще изиграят своя първи мач от тазгодишното издание на Лига на нациите. Както е известно, беларусите ще са символичен домакин на срещата, след като УЕФА ги санкционира заради съпричастността на тяхната държава относно руската инвазия в Украйна.

Националите кацнаха при езерото Балатон

Националният тим на България кацна по обед на летището до езерото Балатон, наричано от местните Морето на Унгария, което се намира на 40-50 километра от Залаегерсег. По нищо в провинциалния унгарски град не личи, че утре в него ще се играе футболен мач на ниво национални гарнитури, като горещината в следобедните часове вдигна живака в термометрите до 33-34 градуса по Целзий.

Кръстев: Търсим задължителна победа

В маранята повечето местни жители си почиват или разхождат небрежно, градът изглежда притихнал, дори в централната си част, където движението създават колите и автобусите. Любопитно е, че Залаегерсег е побратимен с родния Добрич, като гербът на североизточния български град може да бъде видян в близост до фонтана в центъра.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ, специален пратеник на Sportal.bg в Унгария

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти