Стеф Къри: Кауай много искаше да играе с нас в Париж

Плеймейкърът на САЩ Стеф Къри коментира принудителното оттегляне на Кауай Ленърд от националния отбор на САЩ за Олимпийските игри в Париж. Звездата на ЛА Клипърс имаше физически проблеми към края на сезона в НБА, които очевидно не са се решили и той бе заменен от Дерик Уайт в тима на “янките” за Париж 2024. 

“Кауай даде всичко от себе си по време на подготовката през последните няколко дни. Водеха се разговори между ръководството на националния тим и неговите представители, за да бъде сигурно, че участието му в отбора ще е успешно. Очевидно се е стигнало до трудни решения. Знам, че той много искаше да играе, но в крайна сметка успя само да ни пожелае да изпълним целта си. Надявам се, че всичко с него ще е наред. Играта се нуждае от него, защото той е един от най-добрите играчи в историята”, сподели Къри.

Както е известно, Ленърд почти не можа да помогне на Клипърс в серията с Далас Маверикс в първия кръг на плейофите, в която той взе участие в два мача. Контузията му е в областта на коляното на десния крак. 

Дори и без него американците имат твърде силен състав, в който личат имената на ЛеБрон Джеймс, Къри, Кевин Дюрант, Джейсън Тейтъм, Джоел Ембийд и Антъни Едуардс.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти