Байерн дали 1 милион евро за пострадалите от наводненията в Германия

Байерн (Мюнхен) дари 1 милион евро на пострадалите от наводненията в Южна Германия, съобщиха от баварския гранд в официално съобщение.

"Наводненията причиниха големи щети и ужасни страдания. Особено в такива изключителни ситуации е необходим специален дух на общност, какъвто в момента много хора демонстрират на терен. Байерн желае да покаже солидарност и да подкрепи засегнатите“, каза президентът на Байерн Херберт Хайнер.

"Като клуб ние подкрепяме сплотеността и човечността и се ангажираме да помагаме на нуждаещите се. С последиците от това природно бедствие на прага ни, ние трябва да стоим заедно и искаме да направим всичко, което можем, за да предоставим бърза помощ на засегнатите“, каза главният изпълнителен директор Ян-Кристиан Дреезен.

Проливни дъждове и наводнения в двете германски провинции Бавария и Баден-Вюртемберг причиниха щети през уикенда и се очакваше още дъжд, според метеорологичните прогнози.

Четирима души загинаха, а хиляди бяха евакуирани през последните няколко дни, а други трябваше да напуснат домовете си, тъй като Южна Германия беше залята от силни валежи, причиняващи излизане на реките от коритата.БТА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти