Меландри: Без японски марки в MotoGP, може да дойде китайска

Бившият пилот Марко Меландри направи най-смелата прогноза за развитието на световния шампионат MotoGP в следващите няколко години – без японски производители, но пък може да се появи китайски.

В последните сезони изоставането на Ямаха и Хонда е осезаемо, но двете японски компании влагат сериозни усилия и средства, за да настигнат лидерите и досега не са дали признаци, че могат да последват Сузуки и да се откажат от MotoGP.

В Дукати намаляват парите за заплати, може да изпуснат Мартин

„Убеден съм, че до няколко години на стартовата решетка на MotoGP няма да останат японски мотори – обясни Меландри пред InSella.it. – Спортът се развива на ери. В началото са били италианските марки с Джакомо Агостини, след това всички те са изчезнали и са пристигнали японските, сега европейските производители се завръщат в челото. Може дори да се появи и китайска марка в MotoGP. Имам чувството, че японците ще изчезнат, не знам дали те отново ще са конкурентни.”

Може ли Маркес да стане заводски пилот на Дукати?

Китайският бранд CFMoto присъства в Moto2 и Moto3, но не произвежда състезателните си мотори, а само ги брандира, същото важи и за QJMotor – другите китайци, които работят с Грезини в Moto2.

Лука Марини за началото на сезона на Хонда в MotoGP
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти