Няма централен нападател - няма проблем за Анчелоти

Многото контузии през сезона карат Карло Анчелоти постоянно да импровизира в избора си на футболисти и постройката за мачовете на Реал Мадрид. Изминалият двубой срещу Севиля не беше изключение и принуди треньора отново да измисли нещо интересно.

Това беше една от малкото срещи, в които столичани не можеха да разчитат нито на Джуд Белингам, нито на Хоселу, след като и двамата са контузени.

В много от случаите досега през кампанията, при атаките на Реал, Белингам нахлуваше в наказателното поле и там действаше като централен нападател, заради което е и водещ голмайстор на отбора с цели 20 попадения. Когато пък неговите усилия не бяха достатъчни, или той не можеше да вземе участие в мача, с тази задача се заемаше Хоселу, който по принцип е резерва. Испанецът се доказа като най-ефектният атакуващ играч на тима с гол на всеки 120 минути игра.

При отсъствието и на двамата срещу Севиля Анчелоти заложи на интересна схема на игра. Опитният италианец тотално загърби зоната в центъра на атаката, позиционирайки офанзивните си футболисти на крилата. От схемата с най-честата позиция на състезателите в Wyscout се вижда как Родриго (№11) и Винисиус Жуниор (№7) реално са действали като две леви крила едно до друго. Вдясно пък най-често се е намирал Браим Диас (№21).

Това не ограничи нападателната мощ на “кралете”, защото те завършиха с 15 изстрела към вратата, от които 6 бяха в очертанията. 4 от точните бяха отправени общо от Вини Жуниор и Родриго. Голов обаче се оказа шутът на Лука Модрич в 81-вата, който парадоксално дойде от зона централно срещу вратаря.

Общо футболистите на Реал Мадрид организираха 68 атаки, 21% от които завършиха с удари по посока на Йоран Ниланд.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти