Фелер отново срази конкуренцията в слалома във Венген

Мануел Фелер оправда статута си на фаворит и спечели слалома във Венген, от който за съжаление Алберт Попов отпадна още в първия манш след тежко падане.

Малшанс лиши Алберт Попов от страхотно класиране във Венген

Фелер беше трети след първото спускане, но събра най-добро общо време - 1:50.28 минути, оставяйки зад себе си на 0.10 секунди Атле Лие Макграт. Световният шампион Хенрик Кристоферсен пък завърши на трета позиция с пасив от 0.21 секунди.

Топ 10 допълниха Клеман Ноел, Лоик Меярд, Марк Рошат, Михаел Мат, Фабио Гщрайн, Тимон Хауган и Исток Родес.

Фелер вече има победи в три от четирите проведени слалома този сезон, а такова постижение не бяхме виждали от сезон 2019/20, когато “хеттрик” от успехи направиха Клеман Ноел и Даниел Юл. Продължава доминацията на Австрия в най-техничната дисциплина този сезон, защото освен Фелер, другият победител е Марко Шварц. За последно Джорджо Рока осигури подобна хегемония на Италия с пет победи от пет старта през 2005/06. Конкретно във Венген обаче австриец не беше побеждавал от 2018-а - Марсел Хиршер.

В класирането за Световната купа водач е швейцарецът Марко Одермат с 1016 точки. Той има аванс от цели 552 точки пред втория Марко Шварц от Австрия, който обаче приключи сезона си заради контузия. Трети с 460 точки е французинът Сиприен Саразен. Победителят в днешния старт Фелер е пети с 384 точки

В подреждането за Малкия кристален глобус в слалома водач е Мануел Фелер с 345 точки, следван от Атле Лий МакГрат със 195 и Марко Шварц със 180. Алберт Попов е на 15-о място с 66 точки.

Следващият старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини е в Китцбюел на 19 януари, когато предстои спускане. Отново в австрийския курорт предстои спускане и на 20 януари, а на 21 януари е предвиден слалом, в който трябва да участва и Алберт Попов.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти