Президентът на БФЛА: Имаме много таланти, но им трябват добри условия

Новият президент на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев гостува в предаването "Арена спорт" на БНТ, където коментира случващото се в този спорт.

"С футбола сме заедно по стадионите. Както имаме стадиони за футбол, така се надявам да имаме и стадиони за лека атлетика", започна той.

Колев коментира и темата, за която стана дума по-рано, когато гост в предаването бе Димитър Бербатов, а именно варианта, в който президентите на федерациите да имат мандатност.

"Смятам че е валидно това предложение, тъй като наскоро бе анонсирана промяната във федерацията и имаше заглавия "Една ера приключи". Спомням си, че имаше и класация на президенти с най-дълъг престой на този пост. Мисля, че първо беше този на БФС, след това този на леката атлетика и ако не се лъжа на трето място беше федерацията по тенис на маса. При нас беше поставен този въпрос както за президент, така и мандатност. Ще имаме общо събрание на 8 януари догодина. В момента довършвам мандата, който е петгодишен. През 2025-та, когато има избори, вече трябва да има решение на въпроса", каза Колев.

Той сподели и какви са целите на федерацията.

"В момента сме свидетели на смяна на поколенията. Имаме атлети, които са към края на кариерата си, но имаме и много млади таланти. Целта е да предложим подходящите условия, на които да се развиват тези таланти. Мечтата ни е възстановяване на спортните бази. В момента работим по програмата на Министерството на младежта и спорта (б.а. съфинансиране – 50% от страна на бенефициента и 50% от страна на ММС). Искам и да благодаря на кметовете на Добрич, Пловдив и Стара Загора, както и на министъра на спорта Димитър Илиев. Той ме прие в първите ми крачки на този пост. Предстоят ни нови срещи с тези кметове и за стадиони, така че се надяваме за нови положителни новини", коментира президентът.

Колев отговори на въпрос относно възможността стадион "Академик" да стане център на леката атлетика у нас.

"Тове е мечта не само на Карамаринов, но и на цялата общност. Не може градове като София, Пловдив и Варна да нямат съоръжения за лека атлетика. Работи се по този въпрос. Към момента няма новини, но се надяваме на положителни такива. Стискайте палци", завърши Иван Колев.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти