Петев изгледа дербито на Крайова, обявяват назначението му следващата седмица

Бившият треньор на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев изгледа на живо дербито на Крайова от 15-ия кръг на румънската Лига 1 между Университатя (Крайова) и У Крайова 1948, завършил 1:1. Петев беше на трибуните на стадион Йон Облеменко в града и очакванията са в началото на новата седмица да бъде представен като треньор на домакините в срещата.

Бившият национален треньор на България и на Босна и Херцеговина води преговори от близо седмица, които обаче вървят бавно заради изискванията на българина не толкова до финансите, колкото по отношение на работния процес и селекцията. Разговорите все още не са на финалната права, но по информация на БТА бавно, но вървят в посока на подписване на договор за две години и половина.

Ивайло Петев поема отбор от елита на Румъния?

Сайтът "Диджиспорт" публикува снимка, на която Петев се хваща за главата, гледайки действия на бъдещите си подопечни, които по същото време водят с 1:0. Въпреки че тимът на У Крайова 1948 изравни, в последните 15 минути игра с 10 човека заради червен картон. Но това не помогна на Университатя (Крайова) да наложи надмощие и да спечели срещата. Още повече, че У Крайова 1948 беше много близо до гол в 90+5-ата минута. Но вратарят Лауренциу Попеску имаше забележителна намеса при удара с глава на Владислав Блънуца и остави равенството 1:1 .

Изданието твърди още, че „българският треньор се усмихна горчиво“ при видяното на терена. След може би последния мач преди назначението на Ивайло Петев, Университатя Крайова стигна до четири поредни мача в Суперлигата без победа. Въпреки серията, те са на 4-о място с 23 точки, но на 8 от лидера ФКСБ.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Ивайло Петев се раздели с Лудогорец на 23-и октомври, като преди това донесе 12-ата титла на тима и спечели първи дубъл титла и купа от 10 години насам.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти