Президентът на Дортмунд за Нмеча: Имах опасения за него, но вярвам в него

Президентът на Борусия (Дортмунд) Райнхолд Лонов призна, че е имал сериозни опасения относно привличането на германския полузащитник Феликс Нмеча от Волфсбург, но вярва в него, след като трансферът вече е факт.

Привличането на 22-годишния халф се осъществи на фона на критики от страна на някои фенове на Борусия, породени от факта, че преди време той сподели публикации в социалните медии, считани за хомофобски и насочени срещу LGBTQI+ общността.

Преди финализирането на сделката Лонов и изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке проведоха среща с футболиста, за да разговарят с него за вярата и ценностите му. Договорът стана факт в понеделник, когато Нмеча подписа за пет сезона с клуба за сумата от 30 милиона евро.

"Аз също имах сериозни опасения дали той споделя ценностите на Борусия. Затова за мен беше важно да се запозная лично с него. В директния ни разговор, който имахме заедно с Вацке, той ни увери, че споделя ценностите на клуба и ще се държи в съответствие с тях. Феликс Нмеча ще трябва да спечели доверието на много от "черно-жълтите" играчи заради отправените към него критики, но вече има моето", написа Лонов в социалната мрежа Туитър.

Борусия (Дортмунд) обяви ново попълнение от Волфсбург

"Надявам се, че феновете ще ми дадат шанс, за да ме опознаят", каза Нмеча в изявлението на клуба след трансфера, а старши треньорът Един Терзич добави, че футболистът се развива като състезател и човек: "Сигурни сме, че Феликс може да стане важна част от нашия отбор много бързо”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти