Ще видим ли отново българин в отбор от световния топ 10

Съвсем скоро може да видим български играч да се състезава в топ 10 от световната ранглиста по CounterStriке. Огромният роден талант Алекс "Rainwaker" Петров е вероятното ново попълнение на отборът под №10 в света - Team Liquid.

Очаква се асът на 500 Esports да поведе атаката на "кончетата" вместо едно от най-значимите имена на Tier 1 сцената - Джонатан "EliGE" Яблоновски. Това ще бъде истински бум в нашата сцена, като отново ще има наш състезател в гранд по заглавието, след като Цветелин "CeRq" Димитров се раздели с Evil Geniuses преди няколко месеца.

Както стана ясно още в края на изминалия сезон по шуутъра на Valve, Ник "nitr0" Канела напусна състава на Liquid, което отовори място за нов лидер от "топ калибър". За мястото най-вече е спряган руснакът Робърт "Patsi" Исянов, който на няколко пъти изведе своя Team Spirit до висотите в CS. Ако всички тези промени се окажат истина, то това ще премахне всякакво северноамериканско участие в организацията и ще сведе до абсолютния минимум петиците от играчи от континента в топ 20.

Снимка: HLTV

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти