Кевин Трап ще пази за Бундестима в юбилейния мач срещу Украйна

Вратарят на Айнтрахт (Франкфурт) Кевин Трап ще пази за Германия в контролната среща с Украйна в понеделник, съобщи самият той днес пред немските медии.

"Треньорът ме извика и ми каза, че трябва да съм готов, защото аз ще пазя в понеделник. Много се радвам, щастлив съм да покажа какво мога", заяви стражът. И също така добави, че очакванията му са да бъде на терена през всичките 90 минути, а срещата е специална.

На "Везерщадион" в Бремен отборът на селекционера Ханзи Флик ще изиграе своя мач номер 1000 в историята си. А всички приходи от билетите от тази среща ще бъдат предадени на украинците за помощ на пострадалите и помагане на семействата на жертвите от войната в страната.

Последният мач, в който Трап игра за Бундестима, е преди 15 месеца и отново беше приятелски. Той се състоя в Зинзхайм, когато стражът спаси дузпа и помогна за успеха с 2:0 над Израел.

Ханзи Флик: Нойер ще се върне по-силен

Друг от вратарите на Германия - Марк-Андре тер Стеген, пристигна късно снощи на лагера след турне в Япония с клубния му тим Барселона. Така или иначе късното му идване означава, че Флик ще даде ръкавиците на Трап в отсъствието на титуляра и капитан Мануел Нойер, който се възстановява от счупване на крака.

"Ситуацията в отбора е ясна, ролите в отбора са уточнени. Разговори имаше, няма нищо скрито", обясни Трап на въпрос дали се чувства избор номер 2 след Нойер.

Германия обяви състава си за приятелските мачове през юни

Междувременно защитникът Тило Керер тренира индивидуално, след като също се присъедини късно към Бундестима. Той игра на финала в Лигата на Конференциите за Уест Хам срещу Фиорентина, спечелен от англичаните с 2:1. Крайният бранител Бенямин Хенрикс от РБ Лайпциг пък напусна преждевременно тренировката , след като усети болки в мускула на левия крак.

Нападателят Тимо Вернер, също от “биковете”, изобщо не се съблече по екип, като все още лекува травма в левия глезен. Със сигурност той няма да играе в понеделник срещу Украйна, като Ханзи Флик се надява да го ползва в оставащите два двубоя срещу Полша на 16 юни и Колумбия четири по-късно.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти