Шампионът на САЩ в десетобоя отнесе 3-годишно наказание

Шампионът на САЩ в десетобоя Гарет Скантлинг беше наказан с лишаване от състезателни права за три години заради три пропуснати допинг теста в рамките на 12 месеца. На 27 юни американецът получи временна забрана да се състезава от Американската антидопингова агенция.

Наказанието първоначално беше за 4 години, но беше намалено на 3 заради сътрудничеството на Скантлинг, който пропусна и Световното първенство в Орегон заради провиненията си.

“Неприятна ситуация. Работих толкова усилено, за да бъда в позицията, в която бях. Но една грешка променя целия ход на моята кариера. Аз поемам отговорност, независимо колко тежки могат да изглеждат последствията за един чист спортист. Сега ще започна да тренирам младежи и ще продължа да изграждам треньорската си автобиография, докато се грижа за тялото си за ВЪЗМОЖНО завръщане през 2025 г. Но засега просто се опитвам да продължа напред и да бъда доволен от това, което съм постигнал досега в моя живот, знаейки, че все още ми остава толкова много“, сподели Скантлинг.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти