Наско Сираков открива луксозната NFT колекция „Легенди“

Мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ – Наско Сираков, ще открие луксозната NFT колекция „Легенди“, разработена от първата по рода си платформа за спортни NFT артикули у нас - NFTCredo. Постиженията на голмайстор №1 в историята на клуба ще бъдат увековечени в 600 незаменими дигитални токена, които ще се пуснат в продажба на www.nftcredo.com.

NFT-тата ще съхранят в дигитален вариант десет от най-емблематичните мигове в славната кариера на легендарния нападател на „Левски, реализирал впечатляващите 209 гола в 264 мача със синята фланелка. Футболните фенове и ценители ще могат да се „разходят“ назад във времето със сериите „Azure”, “Blue”, “Black”, “Graphite”, “Gold” и т.н.

Ще се тръгне от многобройните триумфи с шампионската титла и Купата на България и ще се премине през четирите гола при великата победа със 7:1 над ЦСКА, за да се стигне до историческата първа победа на националния отбор на световни футболни финали – с 4:0 над Гърция на Мондиал’94 в САЩ.

Подготвените NFT-та отбелязват 60-ия юбилей на Наско Сираков. По-рано тази година той получи от генералния спонсор на „сините“ Palms Bet специално изработени за случая 60 сребърни медала. Ценните колекционерски артикули с лика на голмайстора също могат да бъдат намерени на NFTCredo, където са пуснати на специален аукцион, средствата от който ще бъдат дарени на „Левски“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти