Кипчоге вдъхновява Кипиегон за маратон

Двукратната олимпийска и двукратна световна шампионка на 1500 метра Фейт Кипиегон вярва, че нейният близък приятел Елиуд Кипчоге, олимпийски шампион и световен рекордьор в маратона, ще я вдъхнови да опита класическата дистанция от 42.195 км в следващите години.

“Все още не се чувствам велика. Трябва да постигна повече в маратона и очаквам с нетърпение да вървя по стъпките на Елиуд. Той вече ни показа начина и виждам какво прави всеки ден, когато тренирам с него”, каза 28-годишната Кипиегон пред Athletics Weekly. Кенийката тренира с Кипчоге под ръководството на Патрик Санг.

“Ще си проправя път към маратона в бъдеще и ще бъда най-великата. Когато останете с маратонци, вече не се виждате като атлет на 1500 метра – вие се виждате като маратонец. Следваш ги на дълги бягания, следваш ги на фартлек и виждаш всеки ден какво правят. Кара те да се чувстваш сякаш “Трябва да направя това“. Това е мотивация от Елиуд, от цялата група в Каптагат, която наистина ме вдъхнови да се видя в маратона в бъдеще”, добави тя.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти