Нюкасъл се намести в топ 4, след като нанесе първа домакинска загуба на Тотнъм за сезона

Нюкасъл изпревари Манчестър Юнайтед и Челси и вече е на четвърто място във временното класиране на Премиър лийг, след като победи с 2:1 Тотнъм като гост в двубой от 130ия кръг. За "шпорите" това е второ поредно поражение и първо такова у дома от началото на сезона. Калъм Уилсън (31') и Мигел Алмирон (40') нанесоха сериозен удар по амбициите на лондончани още преди почивката, възползвайки се от грешки на Юго Лорис. Хари Кейн върна един гол в 54-тата минута, но това се оказа недостатъчно. За Нюкасъл това е седми пореден двубой без загуба.

Антонио Конте бе направил пет промени в състава си в сравнение с мача с Манчестър Юнайтед през седмицата. Оливър Скип започна за първи път през този сезон. Емерсон Роял и Райън Сесеньон стартираха като уинг-бекове. Клеман Лангле и Давинсон Санчес също бяха титуляри.

Еди Хау заложи на Джо Уилок за сметка на Джейкъб Мърфи.

Първото полувреме се разви по-доста интересен и неочакван начин. Хюн-Мин Сон имаше четири възможности още до 11-ата минута. Най-чистата от тях бе, когато излезе очи в очи с Ник Поуп. Стражът се намеси, след което топката продължи към голлинията, но там Трипиър довърши работата на вратаря и изчисти. В 30-ата минута стражът на Нюкасъл още веднъж се намеси решаващо след удар на Кейн.

Минута по-късно Нюкасъл изненадващо поведе. Фабиан Шер отправи дълго подаване напред. Лорис реши да излезе извън наказателното поле, за да пресече. Французинът обаче докосна топката с областта на корема си, след което се сблъска с Калъм Уилсън и падна. Нападателят се върна за кълбото и стреля точно от над 25 метра. Домакините претендираха за нарушение срещу Лорис. ВАР прегледа ситуацията, но голът в крайна сметка бе зачетен.

В 41-вата минута Нюкасъл нанесе втори удар. Лорис имаше вина и за този гол, след като изрита топката към Лонгстаф, който веднага продължи към Алмирон. Парагваецът премина с лекота покрай Лангле и отблизо преодоля стража на домакините за 0:2.

В 52-рата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като удар с глава на Жоелинтон, който опита да подаде успоредно на голлинията, срещна ръката на Емерсон. Главният рефер обаче реши да не отсъжда дузпа, а корнер в полза на "свраките". След него Шер засече с глава центрирането, но Лорис изби.

След като Нюкасъл пропусна да увеличи преднината си, Тотнъм се върна в мача в 54-тата минута, след като след центриране от корнер топката стигна на далечната греда до Хари Кейн, който засече с глава за 1:2. Останаха съмнения дали преди това Санчес не докосна топката, което щеше да означава засада. ВАР дълго преглеждаше ситуацията, но решението бе, че докосване няма и голът бе признат.

След това попадение обаче Тотнъм не успя да наложи натиск и в крайна сметка прекъсна победната си серия у дома. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти