Болест и висока температура спря Кристиан Василев на Световното в Рачице

Бронзовият медалист на скиф от Евро 2022 Кристиан Василев изненадващо не успя да се класира на полуфинал на Световното първенство по гребане в Рачице (Чехия). 

Василев финишира 6-и в своята 1/4-финална серия и изненадващо не успя да се класира за полуфиналите, въпреки че спечели предварителната си серия убедително на старта на Мондиал 2022.

Кристиан Василев се класира на 1/4-финал на скиф на СП в Рачице

“За съжаление днес приключва участието ми на световното първенство. Причината е, че от 2 дни съм болен, с висока температура и болки в гърлото. Направих всичко, което можах за да опитам да стартирам днес, но просто вече нямах сили да се състезавам. Не съм си представял, че най-успешният ми сезон може да приключи по такъв кошмарен начин. За втора година подред изпадам в такава ситуация и отново на най-важното състезание. Не знам дали е просто много лош късмет или аз нещо някъде бъркам. А може и да има някаква друга причина...

Лазар Пенев се класира на полуфинал на скиф на Световното

На всички хора, които цяла година ме подкрепят - огромно благодаря! Не знаете колко много ми помагате!”, написа Кристиан Василев в официалните си профили в социалните мрежи.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти