Септември и Ботев (Враца) търсят нова победа

Отборите на Септември (София) и Ботев (Враца) се изправят един срещу друг в мач от третия кръг на efbet Лига. Двата тима започнаха по един и същи начин новия сезон и записаха по една загуба и една победа в първите две срещи от новото първенство.

Домакините, които са и новаци в шампионата, започнаха със загуба 0:3 от Лудогорец, но след това надиграха с 3:1 Хебър (Пазарджик). Наставникът на тима от София Славко Матич дава голям шанс на множество млади футболисти в състава си, с което печели симпатиите на неутралните зрители.

Борбен Септември подчини Хебър с човек по-малко и спечели дербито на новаците

Съставът от Враца пък стартира със загуба с 1:2 при визитата на Берое, но след това Ботев победи съименника си от Пловдив с 3:2. Два гола отбеляза бившият футболист на Лацио Браян Переа, който се очертава като най-сериозният коз за врачани през този сезон.

Ботев (Враца) удължи договора на своята звезда

Последно двата тима се срещнаха на баража за оставане/влизане в efbet Лига през сезон 2020/21. Тогава Ботев спечели с 1:0 след гол от дузпа на Христо Златински. От Септември имаха сериозни претенции за наказателния удар тогава, но така или иначе това не оказа влияние и Враца триумфира в баража.

efbet Лига - 3 кръг:СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ) - БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни състави: СЕПТЕМВРИ (4-2-3-1): Шейтанов; Ачков, А. Георгиев, Пешов, Стойчев; А. Тодоров, К. Колев; А. Рамадан, С. Александров, Кабов; Д. Костадинов Старши треньор: С. МатичБОТЕВ ВР (4-1-4-1): Костов; Фераресо, Л. Фелипе, Кавдански, Мендоса; Ивайлов; Д. Генов, Гаврилов, Б. Переа, Да Силва; В. ХристовСтарши треньор: Р. КириловСЪДИЯ: Георги ИвановСТАДИОН: "Васил Левски"НАЧАЛО: 18:15 часа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти