Манчестър Сити приветства Хулиан Алварес, след като той изигра последния си мач за Ривър

Хулиан Алварес ще се присъедини към новите си съотборници в Манчестър Сити през този уикенд, обяви официалният сайт на „гражданите“. 22-годишният аржентинец подписа договор за пет години и половина още през януари, но остана на доиграе сезона в Ривър Плейт под наем. В четвъртък той изигра последния си мач за този тим – реванша от 1/8-финалите на Копа Либертадорес срещу Велес Сарсфийлд. Двубоят завърши 0:0 и Велес продължи напред, което означаваше и край на сезона за Алварес.

В неделя Манчестър Сити организира специално събитие на „Етихад“, на което клубът ще представи пред феновете всичките си нови попълнения за новия сезон – Ерлинг Холанд, Калвин Филипс, Щефан Ортега и Хулиан Алварес.

„Много съм щастлив и се чувствам готов да играя за Сити. Това несъмнено е един от най-големите отбори в световния футбол. Само трябва да видиш какво е спечелил този тим през последното десетилетие, за да разбереш какво качество има. Чувствам се уверен, че мога да успея тук. Стилът на игра, който Пеп насърчава, е вълнуващ и аз нямам търпение да бъда част от него. Сити има невероятна история с аржентински играчи и аз искам да оставя своя отпечатък по същия начин, по който го направиха Серхио Агуеро, Пабло Сабалета и Карлос Тевес“, заяви Алварес пред сайта на Манчестър Сити.

Аржентинецът ще играе на "Етихад" с фланелка с №19. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти