Карлос Алкарас се класира за финала на турнира в Рио де Жанейро

Испанецът Карлос Алкарас се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове в Рио де Жанейро (Бразилия) с награден фонд 1.8 милиона долара.

18-годишният Алкарас победи на четвъртфиналите номер 1 в схемата Матео Беретини (Италия) с 6:2, 2:6, 6:2, а след няколко часа се върна на корта и спечели полуфиналния сблъсък срещу Фабио Фонини (Италия) с 6:2, 7:5.

Заради дъждовното време през седмицата програмата на турнира претърпя промяна, което наложи четвъртфиналите и полуфиналите да се изиграят в един ден.

За Алкарас това е втори финал на турнир от АТП в кариерата му след титлата в Умаг (Хърватия) миналата година. Той ще спори за трофея с Диего Шварцман (Аржентина).

"Това означава много за мен. Изненадах се, че успях да спечеля два поредни мача в един и същи ден. Трудно е да спечелиш един двубой, а два е още по-трудно", каза Алкарас.

Шварцман победи на четвъртфиналите Пабло Андухар (Испания) със 7:6(3), 4:6, 6:4 за 3:34 часа, а след това надделя над сънародника си Франсиско Черундоло със 7:6(4), 6:3 за два часа игра.

"Невероятно е. Усилието, което направихме днес с моя екип, не само аз. Вчера бяхме тук цял ден. Отидохме в хотела в десет вечерта, връщайки се днес сутринта, за да изиграем единия мач, после другия. Не знам как го направих, наистина не разбирам как го направих, но успях", каза Шварцман.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти