Мускулна контузия извади Каспер Рууд от турнира в Рио де Жанейро

Норвежецът Каспер Рууд, номер 2 в схемата, напусна турнира в Рио де Жанейро заради разтежение на коремен мускул. На пресконференция норвежкият състезател обясни, че все ощe усеща болка от травмата, която получи в неделния финал на Откритото първенство на Аржентина.

"Опитах да играя колкото можах, но за съжаление се оказа невъзможно. Беше трудно решение да се откажа от това състезание, още повече след титлата ми в Буенос Айрес, но гледаме напред”, заяви Рууд.

Той е заменен от испанеца Роберто Карбайес Баена, който загуби мача от втория кръг c представителя на Аржентина Франсиско Черундоло. Черундоло спечели с 6:3, 6:2, като втория сет беше прекъсван заради дъжд. Следващият му съперник е Миомир Кечманомич (Сърбия), който пък се справи с номер 6 в схемата на турнира Лоренцо Сонего (Италия) със 7:5, 6:4.

Дъждът се върна по-късно в четвъртък и отложи два от следващите мачове в програмата. Номер 7 Карлос Алкарас (Испания) водеше с 5:4 над аржентинеца Федерико Делбонис с 5:4, когато стана невъзможно да се продължи. Мачът ще се доиграе днес. Също днес трябва да се състои и срещата между водача в схемата Матео Беретини (Италия) и бразилеца Тиаго Монтейро (Бразилия).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти