Дамбраускас задраска и Ману за битките с Малмьо

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас задраска още един нападател за евромачовете на тима. След като литовският специалист сложи във фризера Клаудиу Кешерю и дори го прати да тренира с втория отбор, сега стори същото и с Елвис Ману. 28-годишният ганаец с нидерландски паспорт не попадна в списъка на треньора за плейофните сблъсъци с Малмьо за Шампионската лига. Първият двубой е в сряда, 18 август от 22:00 часа в Швеция, а реваншът е на 24 август, вторник от 22:00 часа на “Хювефарма Арена” в Разград.

Ходът на Дамбраускас е малко изненадващ, защото Ману вкара голове в три поредни мача за Лудогорец. Той се разписа при гостуването на Локомотив (Пловдив), спечелено с 3:1, в домакинството на Мура - и словенците бяха победени с 3:1, както и в двубоя срещу ФК ЦСКА 1948 (3:0). Нападателят обаче остана неизползвана резерва и в двата двубоя с Олимпиакос.

Рапид (Букурещ) пита за Кешерю

Елмис Ману е заменен в картотеката за Европа от защитника Шакил Пинас. В момента левият бек е контузен, тъй като извади рамо в мач за дублиращия отбор на Лудогорец срещу Ботев (Пловдив) II (3:3) във Втора лига. Не е ясно дали Пинас ще бъде на разположение на Дамбраускас за първия двубой срещу Малмьо.

Халф със сигурност си тръгва от Лудогорец

Очаквано Клаудиу Кешерю отново не попадна в групата за европейските мачове на отбора. Ръмунският нападател в момента участва единствено в домакинските двубои на Лудогорец II. Интерес към 34-годишния футболист не липсва и най-вероятно той ще бъде продаден. Босът на ФКСБ Джиджи Бекали разкри, че е водил преговори с ръководството на разградчани, но те са били неуспешни. Отвъд Дунав твърдят, че сериозен интерес към него появява и Рапид (Букурещ), който през лятото взе и друг ненужен на “Орлите” - централният защитник Драгош Григоре.

“Тема спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти