Лудогорец се справи с Ботев в Пловдив и вече е на победа от десетата си титла

Отборът на Лудогорец победи с 2:0 Ботев (Пловдив) в последния мач от редовния сезон на efbet Лига. “Орлите” стигнаха до успеха с две попадения на Вандерсон през втората част. Тимът от Разград докосва десетата си поредна титла, като за да я официализира се нуждае само от още една победа в плейофната фаза.

Лудогорец като цяло бе по-активният тим през по-голямата част от срещата и логично стигна до успеха. Домакините успяха да дадат отпор на моменти, като през първата част се защитаваха добре, но в крайна сметка не съумяха да задържат вратата си суха повече от малко над час игра.

През първата част на срещата гостите бяха по-активният тим, но до твърде чисто положение за гол така и не се стигна. Териториалното превъзходство на “орлите” им донесе само няколко опасни удара от дистанция и няколко влизания в наказателното поле на домакините. Ботев от своя страна също пробва на няколко пъти удари от дистанция, но без успех.

Втората част започна по приблизително същия начин, както и първата. Постепенно Лудогорец наложи по-сериозен натиск и в крайна сметка в 66-ата минута дойде и попадението. Вандерсон получи топката на границата на наказателното поле и след като се нагласи за удар, успя да прокара топката през купа от играчи в долния ляв ъгъл на Георги Аргилашки.

В 82-ата минута дойде и второто попадение за гостите. Елвис Ману нахлу в наказателното поле отляво и намери Жордан Икоко, който стреля от непосредствена близост, но вратарят спаси. Последва обаче добавка на Вандерсон и така резултатът стана 2:0.

Така Лудогорец вече има 12 точки аванс пред втория Локомотив (Пловдив). “Орлите” са с 64 точки, а “смърфовете” с 52. При това положение играчите на Валдас Дамбраускас могат да си подпечатат титлата още в първия кръг на плейофите, ако победят Берое. Същото може да се случи и ако Локомотив загуби следващата си среща. 

Ботев от своя страна си отдъхна, че няма да се бори за спасението си. “Канарчетата” могат да благодарят на Димитър Рангелов, че изравни за Славия срещу Етър в последната минута на мача. Именно хиксът между “боляри” и “бели” остави пловдивчани на десета позиция, която им осигурява оставането в елита. Ботев приключва редовния сезон с 24 точки и във втората фаза на шампионата ще трябва да обиграва състава за догодина.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:2 ЛУДОГОРЕЦ0:1 Вандерсон (66)0:2 Вандерсон (82)

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 33. Аргилашки, 3. Конате, 4. Генев, 5. Младеновски, 79. Чернев, 28. Филипов, 22. Рабей 7. Маркиньос, 21. Току, 9. Илиев ЛУДОГОРЕЦ: 1. Кахлина, 3. Недялков, 24. Вердон, 32. Са, 4. Сисиньо, 25. Баджи, 95. Каули, 88. Вандерсон, 37. Текпетей, 11. Десподов, 28. Кешерю

Още от БГ Футбол

Виж всички