Тандемът Кубрат Пулев - Ули Вегнер се събра на "Спортпалас"

Кубрат Пулев дарява милиони за битката срещу Covid - 19

До мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон остават точно 17 дни, а подготовката на българския боксьор вече навлиза в решителната си фаза. Добрата новина за Кобрата е, че за нея той вече може да разчита на легендарния си треньор Ули Вегнер и на целия си щаб.

Почти година, след като счупи тазобедрена става при инцидент в Германия, Вегнер най-после се събра с Кобрата. Двамата заедно с физиотерапевта Емилио Сантарели пристигнаха у нас, като от няколко дни, заедно с Пулев са на лагер на "Спортпалас" във Варна. Вегнер и Сантарели бяха в щаба на Кубрат и за двубоя с Хюи Фюри - последната битка, която боксьорът ни проведе пред родна публика на 27 октомври 2018 г.

Там е и Фарук Шабани (18-0 на професионалния ринг), който е бивш съотборник на Пулев в отбора на "Зауерланд" и който му помага в подготовката през последните месеци.
Бившият треньор на Анди Руис даде ценни съвети на Кобрата как да победи Джошуа

 

78-годишният Вегнер и Пулев работят съвместно от януари 2015 г., два месеца след неуспешния първи опит на Пулев да се превърне в първия българин - световен шампион в тежка категория на професионалния бокс и загубата му от Владимир Кличко в Хамбург през ноември 2014 г. Още тогава легендата на германския бокс, през чиито ръце са минали десетки олимпийски, световни и европейски шампиони, обяви, че ще излезе в пенсия едва, когато изведе Кобрата до титлата на планетата.

 

 

Кубрат Пулев очаква подкрепа от около 300 българи за мача с Джошуа

Усложнената ситуация заради пандемията от коронавирус, която не подмина и Германия, принуди Пулев да промени първоначалните си планове част от лагера му преди сблъсъка за световната титла с Джошуа да премине в Германия. Няма и яснота кога Кобрата ще отпътува за Англия, но се предполага, че това ще се случи не по-малко от десетина дни преди датата на мача, който на този етап остава при закрити врата и без публика.

На 12 декември в Лондон Джошуа залага срещу официалния претендент Пулев всичките си титли на световен шампион: на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF), както и на Международната боксова организация (IBO). Единственият пояс, който му липсва, е този на Световния боксов съвет (WBC), който принадлежи на друг британец и негов върл противник - Тайсън Фюри.

 btvnovinite.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти